Locatie

In 1853 werd uit de nalatenschap van Koning Willem II het buitenhuis – de villa ” Welgelegen ” – gekocht. In deze villa bevinden zich thans de bar, de bibliotheek en de keuken. Van de huidige grote zaal – het kloppend hart van de sociëteit – kreeg haar huidige vorm in de periode 1871 en 1883. De fraaie decoraties van wanden en plafond aan de hand van Eduard Willem Frederik Kerling zijn aangebracht in 1885 en de serre is aangebouwd in 1905. In de periode 2010/2011 zijn de schilderingen  schoongemaakt en gerestaureerd, we zijn er trots op dat hiervoor in 2012 de Haagse Restauratieprijs is toegekend. Tevens werden alle technische voorzieningen aangepast en aangevuld zoals WiFi.
De meerdere intieme zithoeken zijn locaties voor een goed gesprek en in de zaal wordt op de Sociëteitsbijeenkomsten uiteraard ook het diner uitgeserveerd. De ruim bemeten bar ontbreekt niet, dit is het eerste trefpunt voor alle activiteiten die in onze sociëteit worden gehouden. De glas-in-lood ramen in de kopgevels en het plafond behoren tot de fraaiste van de regio, samen met de fraaie parketvloer en de genoemde schilderingen. De grote zaal “The King’s Ballroom” is een top locatie voor stijlvolle evenementen geschikt voor kleine en grote groepen [ grote zaal 165 m², serre 45 m², bar 80 m² en bibliotheek 35 m² ]. Voor een sportieve ontspanning is er zeer ruime, fraaie biljartzaal met 4 wedstrijd biljarts. Deze biljartzaal is in 2017 geheel gerestaureerd en voldoet aan de moderne eisen van comfort en speelplezier. Aansluitend aan deze ruimte zijn nog twee orginele houten kegelbanen met automatische opstelautomaten. Beide ruimtes zijn vanuit de tuin en de bar bereikbaar. Aansluitend op de serre is er een patio met zitelementen en tuin.

De accommodatie is te huur tegen concurrerende tarieven en is geschikt voor gezelschappen tot 225 personen.  De verhuurnaam van de sociëteit is The King’s Ballroom.  Klik voor aanvullende informatie en contact op deze link  www.thekingsballroom.nl

Bereikbaarheid

Routebeschrijving

Vanaf het Prins Clausplein (A12, A4 en A13) rijdt u Den Haag in tot aan het stoplicht (einde Utrechtse baan/Boslaan). U gaat linksaf, vervolgens bij het volgende stoplicht wederom linksaf (Koningskade). Hier kunt u het vak naar rechts volgen, waarna u bij de eerste stoplichten rechtsaf gaat. U rijdt het Korte Voorhout op, over de trambaan, die overgaat in het Tournooiveld. Deze weg volgen, waarbij u aan uw Iinkerhand de Hofvijver ziet. Bij de T-splitsing (naast de tramhalte) gaat u rechtsaf de Kneuterdijk op. Zijstraat naar rechts (Hoge Nieuwstraat) negeren. Op de Kneuterdijk met de bocht mee naar rechts. U komt uit op het Lange Voorhout.

Parkeren

Er is betaald parkeren in de Parkstraat.

De nabijgelegen parkeergarages zijn:

Park-Be Haagsche Hof,  Parkstraat, ter hoogte nummer 93.
Museumkwartier garage, Korte Voorhout 2P
Plein garage, Plein 25
Noordeinde garage, Heulstraat 21
Malieveld garage, Koningskade 1

Met het openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal Station:

  • Bus 22 richting Noorderstrand; halte Kneuterdijk
  • Bus 24 richting Kijkduin; halte Kneuterdijk

De loopafstand vanaf het Centraal Station bedraagt circa 15 minuten.
Vanaf Den Haag Hollands Spoor:

  • Tram 1 richting Noorderstrand; halte Kneuterdijk

societeit de vereeniging

©2024 Sociëteit de Vereeniging. Kazernestraat 38B 2514CT 's-Gravenhage. Website: Kleidi

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?